Årskrönika 2010

 

Verksamhetsberättelse för Kronobergs Tennisklubb 2010

Den något stillsamma verksamheten under lågkonjunkturåret 2009 när vi också famlade efter förlusten av Don Bengt, saligt vare hans minne, svängde snabbt under 2010. Snålspelet byttes till attacktennis och framför allt gladde rapporterna från grupp 1. Till och med Han som springer på alla bollar alias Väggen Hjalmar slog i en match en rak, stenhård och vinnande forehand. Det sägs att han under sin Australienvistelse i all hemlighet deltar i Federers träningsläger för hårda, raka backhands. Bäva måtte Mats och Peter och förstås de andra i ettan som väl ändå mest får ses som slagpåsar i det här sammanhanget.

Apropå attacktennis har det också kommit in rapporter om att åldersmannen i ettan , Big Ben, slagit en serv på över 50 km i timmen! Två gånger!!

F d Kassan, Rondellen Frondell, kan inte direkt anklagas för attacktennis även om hans vinklade forward går in nästan varje år. Däremot attackerar han hårt dem som inte rapporterat in resultat en timme efter avslutad match. Han har nästan blivit ett värre ”pain in the as” än när han med hagelbössa jagade oss som råkat dröja en halv dag för länge med inbetalning av årsavgiften. Men det ska också sägas att er något korpulente men trevliga ordförande gillar folk som tar sin uppgift på allvar.

En annan som verkligen är på gång är Lobben Sala. Hans takslickande bollar är väl inte direkt någon attacktennis och gjorde inte samma succé i 3:an som i Gubbens gäng i 4:an. Men, apropå att vara på hugget, hör nu noga på, Lobban skickade in räkningen för förra årets årsmöte redan ett par timmar före årets bokslut!!

På gång under senaste åren har också Kjesaren av Norge varit. Men att gifta sig, bygga hus, skaffa två barn, byta jobb, skaffa semesterslott med båt i Småland, det blev för mycket för att samtidigt briljera i tennis och golf.  Inte ett enda Kronobergspris gick västerut i år. Och lik förbannat kunde inte er något korpulente men trevliga ordförande vinna Golf KM. Ett slag efter en gammal gubbe som Plåt-Nisse!

Rapport från slagfälten

Våren 2010

Grupp 1 Sensation! Äldsten Backvall gjorde skäl för sitt tilltal. Gammal, sliten, svagsynt och stel, helt enkelt förbrukad, fick han efter decennier i ettan och nästan alltid som dess primus motor, ta steget ner till tvåan. Symptomatiskt var det sonen Pojken som definitivt sparkade ner farsan. Det gladde förstås er något korpulente men trevliga ordförande att Norges Kjesare gjorde honom sällskap.

Äldstens förväntade efterträdare, Hårbandet Carlsson, spelade flera matcher utan just hårbandet och med endast en naken skult  gick som det gick: obemärkt placering i mitten på tabellen

Doktor Ola å andra sidan stormade fram efter uppvärmningen i tvåan och vann, 8 poäng före de andra. Imponerande att Big Ben med nya tvåhandsbackhanden överlägset tog andraplatsen, ett game före Junior-Jonas.

Grupp 2: Väggen Hjalmar sprang, sprang och motade och motade. En frustrerad grupp orkade inte stå emot och Hjalmar gick upp till ettan. Sällskap gjorde Målarn som fick ihop ett game mer än en Winell som aldrig sågs men ändå blev trea.

Efter högt stående diskussioner runt rödrutiga duken blev det till sist enbart grupp 2:s nykomling, Data-Erik , son till Hövding Micke, som fick flytta ner till den fina gruppen 3 där ju också er något korpulente men trevliga ordförande rumsterar. En mycket känd figur i klubben räddades från nedflyttningsspöket i allra sista stund, nämligen Porr-Olle. Nollan Kultti blev också kvar.

Grupp 3: Den Flyktige Brilioth dunstade från fyran efter en säsong men stötte på orosmoln i trean. Luften gick ur ballongen och han sjönk slokörad tillbaka till Gubbröran. Den rödrutiga var hygglig mot BackhandsBosse som trots ett halvt avhopp p g a att han måste arbeta, stackars sate, fick kvala sig kvar via Korv-Anders, sedermera Anders Sjökapten.

Gruppens sista match var finalen mellan Hövding Micke och dåvarande Länet, numera Alpinisten Genberg, känd för sitt vackra spel, sin sköna sång och njutningsfulla dans. Hövdingen antydde att nätet var högre på hans sida där den skurna backhanden ofta satt fast. GentlemannaMicke accepterade dock förlusten och gick ändå upp i getingboet tvåan ihop med Länet.

Kaklet Olsén kacklade mycket på banan om sin dåliga serv, urusla forehand och tröga fötter men blev i alla fall trea strax före er något korpulente men trevliga ordförande.

Grupp 4:  Förutom ständiga medlemmarna Gubben och Lill-Nisse var det Lobban Sala, Blivande Sjökapten Lindblom, Han Som Inget Öknamn Har Askerud och Falukorven Karlefors som deltog i det som gruppen kallar tennisspel. Lill-Nisse satte sitt ständiga medlemskap i fara efter ett träningsläger med en viss Björn Borg. Ett överraskande volleyspel (kanske var det McEnroes träningsläger?) ledde fram till skiktet just under tätduon. Med sina hårda grundslag (hm, hm) gick Lobban upp i trean men Blivande Sjökaptenen åkte som sagt dit i kvalet mot BackhandsBosse och blev kvar hos Gubben.

 Beträffande Falukorven så spelar ju sådana normalt inte tennis och det märktes.

Hösten 2010

Solen sken fortfarande med sitt somriga leende när kronobergarna äntligen åter fick kliva uppför trapporna på Elersvägen. Vi väntade oss inga tulpener från Läkköttet, Halldirektör Lehman. De flesta av er vet att det gäller den där extra timmen mellan 20 och 21 som skulle eliminera vår dubbla skittid mellan 21 och 22. Tulpener, eller tulpaner som rättstavare skriver ordet, till oss skulle nämligen indikera att halledningen lyckats ge oss den tid som de lovat oss. Vi som såg Läkköttet spela i Kronoberg minns inte så mycket av hans tennis men väl energin när hans oerhört snabba (hm, hm) nätattacker misslyckats. Krossade racketar och klockor var legio. Tänk om han kunde uppamma åtminstone hälften av den energin för att lösa vårt problem.

Inom någon dag kommer ni alla att få ett mejl från vår f d Generalsekreterare d v s nämnda Läkkött där han förklarar att han lagt allt ansvar på klubben, läs Tulpenen, att prata med fru Sundin som har kontrakt på bana 5 den önskvärda tiden. Jag har pratat med trevliga fru Sundin men det ger inget när jag inte kan erbjuda ersättningstider. Inför nästa höst kanske vår f d Generalsekreterare tar mod till sig och själv pratar alternativ med trevliga fru Sundin.

När nu en kvinna omnämnts i verksamhetsberättelsen kan jag inte låta blir att tänka på vår käre f d Kassa, Rondellen Frondell. Minnesgoda deltagare kommer ihåg att vederbörandes arkivsystem förra året svalde rapporterna från våra utredningsgrupper om dam respektive ungdomssektion. En del av er har bitter erfarenhet av Rondellens envetenhet. Den finns kvar. Han har hittat rapporterna! Men jag glömde dem hemma.

Efter att löst ha känt på varandras eftersommarform körde Augustidubbeln igång för fullt. Förra årets mycket tursamma vinnare Kjesaren av Norge och Lill-Nisse genomförde ett perfekt arrangemang och var vid flera tillfällen själva närvarande. De nymålade banorna slet hårt på bollarna vilket missgynnade förra årets finalist, er något korpulente men trevliga ordförande, som utvecklat gult ludd allergi. Finalen gick istället mellan Lobban Sala och Hemside-Peter mot Länet numera Alpinisten Genberg och Nyingen Steen. De senares skönspel avbröts oavbrutet av Lobbans , ja, vadå, jo lobbar förstås och så dundrade Hemsidan på returerna. Det finns mycket att säga om Lobbans spel men springa kan han.

Grupp 4: För att slippa kallas Korv-Anders för evigt bestämde Lindblom sig för att bli Sjökapten. Den rödrutiga gick med både på avhoppet för utbildning och byte av tilltal. Detta är dock inget prejudikat. Det har antytts att det finns fler som önskar sig finare tilltal. Ingen nämnd och ingen glömd – eller hur Porr-Olle?

Bland de kvarvarande 5 svävade Den Flyktige högt över de andra. Falukorven svävade väl inte direkt men vårens träning syntes i rejält baslinjespel som förvisade Han Som Inte Har Något Öknamn Askerud till 3:e plats. Utan träningsläger föll Lill-Nisses volleyspel i kras men han vann matchen mot ständiga 4:a-kollegan Gubben. Man måste beundra Gubben, han ger sig inte –han ska vara sist!

Grupp 3: Dator-Erik hade snappat upp ett snabbare tempo under kortsejouren i tvåan under våren och vann komfortabelt. Bortsett från Nyingen som kom tvåa var det bara er något korpulente men trevliga ordförande som hängde med Datorn Ordförande fick med 3 game medan de andra blev nollade eller bara fick några enstaka game.

Tennis är som vi alla vet ett vänligt spel. Döm om min förvåning när Kaklet och BackhandsBosse började skrika tvetydigheter till varann om bollen var ute eller inne – i Kaklets match mot mig. Hur som helst gör Backhanden i vår en time out, det sägs att han ska arbeta. Det räddade er något korpulente men trevliga ordförande kvar i trean som trots tre vinster av fem låg på nedflyttningsplats strax efter nämnda Kakel.

Lobban sprang och Lobban lobbade, Lobban sprang och Lobban lobbade men bollfan kom tillbaka och Lobban till 4:an hoppade  – med en pinne.

Grupp 2: Här var det getingbo! Hemsidan tillbaka – skönt att se honom spela igen -, f d prenumeranten på grupp 1-segrar Äldsten Backvall, Kjesaren av Norge med högsta rösten i hallen, Hövdingen Fahlander med skuren backhand, Nollan Kultti med klubbens värsta toppspinn, blivande Alpinisten Genberg med skönspel och sist men inte minst: Porr-Olle.

Hemsidan visade var skåpet ska stå. 10 poäng före tvåan Äldsten som efter sommarens terapi och oavbrutna stretchövningar visade upp sitt gamla kraftspel och vederlade rykten om att han var förbrukad som tveksamma källor spritt.

Kjesaren med många järn i elden som ni vet, hann bara titta in då och då och skrika ihop 11 poäng för en femteplats, en bit efter Hövdingen. Många kan ha svårt att tro det men han spelar faktiskt trevlig tennis, han, Porr-Olle, och det blev han trea på

Skidan den slinter visserligen men för oss som var med på förra årsmötet är det klart att det var på alpdiscot Länet fick sin så kallade alpskada och var tvungen att hoppa av. Noll poäng blev det därför medan Nollan Kultti fick 8. Båda ner till den trevliga gruppen 3. Ja, ni kommer väl ihåg vilka som spelar där.

Grupp 1: Hårband på och saken var klar. Men det blev knappt. Med färgsprak eller gnistrande vitt tog Hårbandet Carlsson 21 poäng vilket också Målarn målade ihop men med färre game. Doktor Ola tappade vårens form och kunde inte kurera den. Slöast var skalpellen mot Han Som Springer På Alla Bollar alias Väggen Hjalmar som i sin tur hade svårt med åldermannen Big Ben. Doktorn blev trea, Väggen fyra och Biggen femma. Det var hår på bröstet som gällde så Junior-Jonas och Pojken Backvall fick kliva ner

Lilla KM

Efter att Notarius Publicus godkänt lottningen stormade Hövding Micke fram på övre halvan med 12-3 och 12-2 mot Den Flyktige respektive Lobban medan er något korpulente men trevliga ordförande gjorde motsvarande rusning på nedre halvan med 8-7 och 7-6 mot Sjökapten och sedan Alpinisten. Den senare dansade visserligen fram i början av semifinalen men sen blev det mest falsksång.

Herr ordförande hade faktiskt setboll i finalens första set men Hövdingens mycket vackrare spel tog ut sin rätt och han vann första i tiebreak. I andra set fortsatte kampen, boll för boll , game för game och slutligen var turen på Hövdingens sida och han tog det med 6-0.

Stora KM

Följande är värt att notera från första omgången: Hemsidan Peter turvann mot er ganska korpulente ordförande, Väggen returnerade allt mot Äldsten Backvall som mumlade om skada, Kjesaren klarade kluriga Målarn, Junior-Jonas slog ut Hövdingen och Nollan blev bländad av  Hårbandet.

I andra omgången kunde Doktor Ola inte göra sig frisk mot Väggen, det blev wo. Hemsidan hade en fin vinstmatch mot Kjesaren,  Junior-Jonas vann barnmatchen mot Pojken Backvall, medan Biggen i solglasögon bjöd bra men otillräckligt motstånd mot  Hårbandet.

Väggen for till Australien för specialträning och Hemsidan kunde vila sig genom semifinalen. Hårbandet fick dock kämpa hårt mot Junior-Jonas för att slutligen vinna med 6-2, 6-0. Jonas hade inga solglasögon.

Inför finalen for Hårbandet till London för att hitta nya, spektakulära band. Finalen fick därför uppskjutas och spelades slutligen i bäst under en timme, precis som de lägre stående får spela i sitt KM. Bländande spel hjälpte inte Hårbandet utan Hemsidan kunde kämpa hem titeln med 7-6. Hemsidan spelade trots hemlig coaching utan solglasögon.

Dubbelgruppen

Gotland har ganska länge varit gråhårig. Under 2010 blev det gråa ännu gåare, egentligen så grått det går. Konstigt att han har något hår kvar förresten. Han måste slita i det där burret inför varje tisdag under oavbrutet kämpande för att få fyra gubbar inrullade på banan. Urban Med Fotfelet är, trots att han aldrig lyssnar på det örat, gruppens ålderman med sina strax fyllda 86. Det är symptomatiskt för gruppen att Urban är den som oftast och enklast tar sig uppför och nedför halltrapporna på tisdagarna.

Klubben har under året investerat miljoner i personsökare, hörapparater, förstoringsglas och stödjande fackverk för fötter, knän, armbågar, handleder och huvudet men närvarofrekvensen förblir låg.

Men vår klubb ger sig inte. Flera av deltagarna har faktiskt tidigare i livet kunnat spela tennis och det är vårt ansvar att de får en meningsfull reservdelstid. La luta continua!

Epilog

Under våren ska som nämnts BackhandsBosse arbeta och behöver därför en time out från vårt tuffa spel. Knutte Batong ska fortsätta jaga helikopterrånare och det blir allt för flygigt för att spela tennis. Vi räknar med att se båda tillbaka i framtiden liksom Gotland som ska på föryngringskur inlusive hårfärgning.

Vi har släppt in en del nya från vår långa väntelista. Nyingen Marcus Steen, Den Flyktige Per Brilioth, och Backvalls klanförstärkning i form av Andreas kan inte vara med oss ikväll

Välkommen tillbaka säger vi till Berra Karlefors Falukorv och välkomna säger vi till Kaklet Anders Olsén, Proff Sven Jacobsson och Cribba Martinsson

Nu kommer strax prisutdelning till förtjänta gruppsegrare och KM-finalister och bra augustilirare.

Er något korpulente men trevliga och tyvärr mångordiga ordförande tackar för ordet!Kommentarer är stängt.