Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse för Kronobergs Tennisklubb 2013

Kronoberg är en klubb i tiden. Styrelsen arbetar intensivt för att klubben ska ligga i framkant i dessa förändringens tider. Vid det enda styrelsemötet under 2013 var Eder Mellankagge ensam närvarande och kunde effektivt ta mängder av beslut som senare på kvällen kablades ut i Facebook och Twitter. Vår skypekamera kom igång under våren och alla med lösenordet kan numera följa allt spel på tisdagarna i sina små tv-apparater som även kallas telefoner. Den automatiska game-räknaren som är kopplad till skypekameran uppdaterar automatiskt våra tabeller på hemsidan.

Nåja, lite ljug är det nog. Rätt så ofta måste Eder fortfarande fram med blåslampan för att Tabellnisse Jacobsson ska få in resultaten och sedan exemplariskt fylla i tabellerna till allas beskådan. Så produktiv är han att höstens tabeller redan återanvänts för våren och därmed raderats. När Eder Mellankagge här nedan ska återge vad som pågått under hösten måste han därför i stor utsträckning använda sin torftiga fantasi istället för tabellfakta. Det ska faktiskt bli riktigt kul. Huka er gubbar!

Även i övrigt har året varit framgångsrikt. Kjesaren av Norge har inte heller i år fått något pris. Men Eder måste erkänna att det är med en tår i ögonvrån som han konstaterar att Kjesaren hoppar av p g a flytt till lingonröda tuvor. Vem ska nu Eder djävlas med? Och vem ska fylla ut de stora hål på prisbordet som den generöse Kjesaren kommer att lämna efter sig.

Han är välkommen tillbaka!

Den internationella konferens i Paris om dam respektive ungdomssektion som påannonserades vid förra årsmötet har genomförts. Överraskande nog ville nu hela styrelsen vara med liksom deras respektive. Det man minns bäst från konferensen är våra bungy jumps från Eiffeltornet. Ni skulle ha sett Big Bens första studs De övriga konferensdeltagarna talade enbart franska vilket enligt Eders bedömning bidrog till att de konkreta förslagen blev något oklara. Det blir säkert bättre när vi bjuder in tennissveriges topp till en veckas möte i Åre senare i vinter. Tills vidare får styrelsen med respektive framföra sitt hjärtliga tack till medlemmarna för Paris-resan. Big Ben räknar med något höjda avgifter till hösten.

Den havererade dubbelgruppen, även kallad avfallsgropen, för klubbens gamla, halta och lytta medlemmar, förblir havererad. Med tanke på Åre-mötet som styrelsen har framför sig ryms inte ytterligare en tennistimme inom de ekonomiska ramarna. F d Generalsekreteraren numera enbart Halldirektören, Läkköttet Lehman har heller inte varit framgångsrik i att jaga bort någon av de andra kontraktsinnehavarna på tisdagskvällar. Kanske en kontakt med Sverige Demokraterna om järnrör är på plats?

Fältrapport

Våren 2013.

Grupp 1. Piraten Backvalls prenumeration på grupp 1-vinster verkar ha gått i arv till Hårbandet Carlsson. Bländande svettpärlor i pannan eller ej så verkar det vara hans oförmåga att göra misstag som knäcker alla övriga. En och annan av de andra pangar på ganska bra men också ganska snett och ganska långt. Junior-Jonas som blir 40 i år höll emot bäst framför allt genom en framgångsrik walk over mot Yngstingen Backvall. Kjesaren Caesar hade många strängar på livets lyra under våren. Med tankar svävande både hit och dit gjorde tennisbollarna likadant. Respass  tillsammans med Trojanen, Vad skulle han där och göra, Steen som dock överraskade med att nå flera deuce men inga poäng. Yngstingen  gav bort några wo men la sig i alla fall i mitten ihop med  Dator-Erik  och Väggen Hjalmar som besviket drog sin kos för att slippa stålmannen Carlsson i framtiden.

Grupp 2. Hövding Fahlander uppnådde under 2013 ordinarie pensionsålder d v s 65. Denne åldersman kravlarde sig upp till 1:an. Det klappar vi för. Fast han hade förstås inte mycket motstånd bortsett från Pojken Backvall som följde med upp. Vad sägs om en enögd pirat, en svingande alpinist, en hårfager kompositör och en nykomling, Håkansson, som dock började samla på sig merit som nya väggen. Därtill Olle Hm-Hm och ni vet vad han är intresserad av. Piraten och Alpinisten ner i trean och den senare skidade t o m ut ur hallen till hösten.

Grupp 3. Kortbyxan Dagis Dinell verkar predestinerad att åka jo-jo mellan 2:an och 3:an liksom Proff Jacobsson som vann gruppen. En så´n prognos får gärna vara tändvätska för dem  att kämpa ner kufarna i tvåan. Atleten Andersson, numera Bollkalle.org stod mitt i banan och styrde bollar längs linjerna. Han stannade kvar i gruppen tillsammans med Carlsson som nu kvalificerat sig för tilltalet Semlan. Rollex Pacerek tog sig knappt uppför trappan när han tog time-out för sina så kallade knän. Lobban Sala som inte slog ett vare sig hårt eller lågt slag under hela terminen låg glädjande nog långt efter. Han åkte ner till klubbens mysgrupp, på samma poäng men ett helt game efter Carlsson.

Grupp 4. Under ett fast men vänligt ledarskap genomfördes vårens matcher. Väggen Hjalmar har fått inte bara en, nämnde Håkansson i tvåan, utan två efterföljare. Dubbelväggen Norberg springer överallt och slår illaluktande löskokta ägg. Stanken var svår för oss andra men Flyktige Brilioth, troligen hög på sniffning, märkte ingen lukt och tog hem segern. De gick upp till trean strax före vackert lockade och vackert spelande W Ericsson, oftast nyduschad. Brorsan Fahlander slet med sin backhand och Sjökapten Lindblom hade det svårt med vågrörelserna. De fick båten till 5:an och kvar hos W blev Eder Mellankagge.

Grupp 5. Ibland kan man känna att samhället är i gungning i sin snabba förändring. Håll i er! Lill-Nisse, en av femmans grundpelare var två  ynka poäng från att lämna ”sin” grupp. Vadan och varthän frågar man sig. Krossen Bördin som slog oväntat få slag in i väggskynket smet sig dock före Lilll-Nisse och ordningen bibehålles tillsvidare. Cribba Pingis Martinsson följde med Krossen upp efter otolkbara handledsvickningar hit och dit och ben som trummar på bra. En Falukorv blev kvar hos Lill-Nisse ihop med Chiles flaxande huvudstad, Santiago Perlo. Gubben Svensson då? Lugn. Han är klippan. 0 poäng.

Lilla KM

Som väntat var det giganterna i trean som gick till final. Atleten d v s Bollkalle.org Andersson tog hand om övre halvan och Dagis-Dinell den nedre.

Outsidern Lill-Nisse kunde inte kartlägga Chiles huvudstad som flaxade brett, högt och långt. Mot Proff som tidigare ätit upp Semlan Carlsson hade dock Flax Santiago ingen chans. I semin stod Proff sig slätt mot Bollkalle.org som ställde in sig mitt i banan och gjorde det en bollkalle gör: returnerade alla bollar och gjorde det längs linjerna. Tidigare hade han sopat banan med Brorsan Fahlander (11-4) och om inte blåst bort så åtminstone besegrat Flyktige Brilioth. Den senare hade i matchen före svävat i en högre rymd och utklassat Sjökapten Lindblom (11-3)  som ändå hade vunnit en match. Han guppade nämligen som i grov sjö upp och ner och täckte vinklar mot pingisspecialisten Cribba.

På nedre halvan vann vackre W heroiskt men knappt mot Dubbelväggen Norberg. Det var en hård kamp och trött hade W efteråt ingen chans mot Dagis-Dinell (16-3!). Eder Mellankagge utnyttjade grymt Rollex frånvaro av knän men stupade sedan mot Dagis med flaggan i topp, 5-8. Eder är inte förtjust i bortförklaringar men tror att fokusen på spelet kan störas av vissa korta brallor. Man vet ju aldrig vad som kan hända!

Falukorven Karlefors var i god form och satte nytt rekord för Lilla KM. 0-18 mot Lobban. Man kan ana hur frustrerad han var. Lobban gjorde också processen kort med Krossen Bördin som inte nollade Gubben i femman i sin första match men ändå vann den. I semin mot Dagis-Dinell hade Lobban som vanligt god fart på sin knubbiga kropp men höga bollar håller inte mot de tuffare grabbarna. Dagis vidare med 7-5

Kronobergs arkivsystem har tidigare figurerat i verksamhetsberättelserna. Det är utformat av en kronobergsveteran, Roger f d Kassan, Pain in the ass, Frondell och systemet har en osedvanlig förmåga att sluka dokument. Men slukar på så sätt att man aldrig hittar dem igen. Lilla-KM finalen mellan Bollkalle.org och Dagis är ytterligare ett exempel på detta. Resultatet står ingenstans att finna. Men att det var ”skitjämt” är kombattanterna överens om liksom att  Dagis blev mästare.

Gattis Kalle!

Hösten 2013

I augusti återkom kronisarna undan för undan till Elersvägen 37, solbrända, utvilade men med en stark längtan till det gula bolluddet i hallen. Normalt i det här stycket om höststarten brukar vi ha några vänliga ord att säga om Halldirektör Lehman. Men i år kommer Eder inte på något vänligt att skriva. Avfallshögen, den s k dubbelgruppen har, i frånvaro av drivkraft från direktörens sida, fortfarande ingen bana att spela på. Ingen ny bana att betala för innebär å andra sidan att finansieringen av det kommande Åre-mötet för styret med flera är fixad. Kanske ett tack till Läkköttet Lehman i alla fall då!

Augustidubbeln.

Kronobergs arkivsystem mot Eder Mellankagge: 2-0!. Arkivet har slukat allt om Augustidubbeln.. Det finns inte en anteckning, inte en enda siffra om vår kära augustidubbel. Vi vet att arrangemangen var utomordentliga med Bollkalle.org och Proff vid rodret. Men ingen vet vad som hände. I den situationen tog förstås Eder Mellankagge chansen och antydde att han nog var med och vann finalen. Då klarnade genast en del minnen och Eder fick lägga sig platt. Det är numera med intill faktum gränsande sannolikhet så att finalen spelades mellan på ena sidan två stycken Mathias (Fahlander och Backvall) och på andra planhalvan  Hårbandet ihop med Falukorven. Finalen gick tydligen i 5 set och vanns i tiebreak av de senare med 7-6. Ryktet går att det var Falukorven som satte punkt med en dödande smash. Faen tro´t. Det anses dock vara en välsignelse att vi inte kör med långa set i 5:e och avgörande. Hallen släcks ju ner vid 23-tiden!

Grattis Mats och Berra!

Gruppspelet

Tabellerna för höstens gruppspel är alltså som nämndes i inledningen raderade. Via de nya grupperna för våren kan upp- och nedflyttningar beräknas men hur det gick till vet ingen. Eder Mellankaggens referat av gruppspelet nedan är en avancerad gissning och snarast en illustration av vederbörandes fördomar om vad ni har för er på banorna.

Grupp 5. Toppstriden stod mellan Brorsan Fahlander och Flax, Chiles huvudstad. Om man nu kan tala om topp i den här lägsta av grupper. Som framgår av namnet hoppar och skuttar Flax över hela banan. Brorsan har dock, precis som sin bror Hövdingen, hjärncellerna hyfsat på plats och spelade ofta på skutt när Flax var på hopp. Berra Falukorv är periodare. Spelar bra några veckor och för att uttrycka det vänligt; mindre bra andra perioder. Sjökapten Lindblom som är god vän med gruppchefen Gubben fick som av en slump möta Falukorven när han hade sin sämsta period. Kunde därför konkurrera med de två bästa, om vi får kalla dem så, men det korrupta beteendet räckte inte ända fram. Gruppens grundpelare, Gubben och Lill-Nisse,oroar. Lill-Nisse spelar som om han tänkt sig att gå upp i Eder Mellankagges vackra grupp och Gubben tog en poäng.

Grupp 4. Bödeln Svärd utklassade Mellankaggen och Krossen. Andra set mot den senare avslutades dock med att Krossen fick läge. Iskallt dundrade han en kanon i magen på Bödeln. Trycket fördelade sig på så sätt att Bödeln rusade till toaletten och låste in sig. Därefter såg vi inte en skymt av honom i gruppen. W Eriksson slog oförtrutet sina vackra slag och beundrarskaran i gruppen glömde bort att returnera. W gick upp ihop med sin motsats, Lobban Sala. Han slog så fula slag av vi andra inte ville slå tillbaka dem. Janssons

Frestelse är en trevlig nykomling som ännu inte riktigt förstått varför det finns linjer på banan. Studerar nu vidare nere hos Gubben dit också pingisspecialisten Cribba Magnusson begav sig. Han måste ha starka handleder för att orka vifta så med en tennisracket i handen.

Grupp 3. Här var det nykomlingarnas motsatser. En raket och ett sänke. Carl Stangvik kom, sågs och förlorade oavbrutet. Har dock tur att åka ner i den vackra grupp 4 med Mellankaggen som trevlig sammankallande. Välkommen Sänket! Mikael Palmhag å andra sidan vann allt fast det ska förstås sägas, det var mot ett gäng med hemmagjorda spelstilar, bara ett öga eller någon som kallas Semlan. Undantaget var Flyktige Brilioth som med ständig personlig tränare så småningom fått ordning på sitt spel. Han fick flyga med Raketen Palmhag upp i tvåan. Semlan tvärtom sjönk med Sänket. Den som vet vad en hetvägg är förstår att Semlan var lite i upplösning med påföljande hög andel ”unforced errors”. Dubbelväggen Norberg, Piraten Äldsten Backvall och Bollkalle.org lade sig i mittens rike.

Grupp 2.  Nya Väggen Håkansson knegade ihop flest poäng. Det är väl faen att väggspel ska vara så lönsamt! Och nu ; håll i er! Hårfagre Håret Hillborg noterade näst mest poäng. Lite slumpmässigt lyckades han få ihop sina slag till en framgångsrik komposition. Dessa två upp till ettan medan Tabellnissen, Proff Jacobsson, koncentrerat ägnade sig åt resultatredovisningen på hemsidan och distraherat spelade sig ner i trean. Tack vare några WO iscensatta med raffinerade maffiametoder undvek Trojanen Steen knappt att bli supersänke och vandra rakt ner till trean från ettan. Dagis-Dinell har, troligen tillfälligt, avbrutit sitt jojjande upp och ner genom att stanna i mitten. Kortbyxa blir alltså en faktor även nästa år i tvåan. Passar bra ihop med Porr-Olle som med sin vackra backhand tog ett och annat game och också hamnade i mitten. Anmärkningsvärt och glädjande är att inte ens bland de här kufarna kunde Kjesaren kvalificera sig för ettan. Att han nu dessutom hoppat av inför Trojanens maffiahot är som nämnts lite tråkigt, men typiskt fegt normansbeteende. Mellankaggen tar gärna emot tips om vem som nu ska trakasseras. Alla andra får ju alltför vänliga omdömen.

Grupp 1. Frustrerad över att inte riktigt kunna hävda sig bland de fina grabbarna hoppade Generalsekreterare Dator-Erik av efter hösten. För det kan inte ha varit generalsekreterarskapet som slet ut honom. Han är klubbens enda Generalsekreterare som inte skrivit ett ord. Inte heller räddade avhoppet hans pensionsmässiga pappa, Hövding Fahlander, kvar i ettan. Dennes kämpatakter är trots att det blir nedflyttning värda beundran. Backvallssönerna och Junior-Jonas har gett sig den på att någon gång vara före Hårbandet i gruppen. Det som förvånar en veterankronobergare med god kännedom om vår anrika kultur kring ett köksbord med rutig duk är att ingen av dessa tre ser till att de andra två råkar spela dåligt mot just honom. Två 6-0, 6-0 matcher är en god grund för utmaning av stålmannen. Är de för unga för lite hårda metoder?

Stora KM

Trojanen Steen visade i första omgången att han lärt sig något av snabbvisiten i ettan. Framför allt att hålla fokus på spelet. Kortbyxan Dagis slogs enkelt. Men i andra omgången dök stålmannen upp. Hårbandet lekte med Trojanen som han gjorde när denne var lärling i ettan. Starkt av pensionär Hövding att ge Kjesaren en match i första omgången. Tvingade honom att på norskt vis fegspela och till slut vinna med 10-9 på den hittills lösaste nätrullaren i klubbens historia. Usch! En befrielse när Yngstingen Backvall med svenska, hårda och snabba slag i andra omgången utklassade Kjesaren med 13-4. Hurra!

I första omgången också: Nya Väggen Håkansson mot hm-hm-Olle. Den senare försökte distrahera Nya Väggen i sidbytena genom att visa vissa tidningar. Det var ett skamligt och futilt försök. Väggen enkelt vidare. Bollkalle.org mötte Håret Hillborg. Bopllkallen ställde sig som vanligt mitt i banan men Håret spelade klassiskt i scherzotempo och bollkallen blev mest till en saltstod. Bland ungdomarna visade Pojken Backvall hur man hanterar juniorer. Junior-Jonas smög hem efter 10-2 i baken. Generalsekreterare Dator-Erik hade i vanlig ordning tagit ledigt från skrivandet och kunde utvilad avfärda Tabellnisse Jakobsson. Överraskade sedan med samma goda form i andra omgången där Pojken Backvall fick lämna turneringen efter en jämn kamp.

Håret försökte även i andra omgången att dirigera spelet. Men vad hjälper det när allt kommer tillbaka, löst men väl avvägt. Nya Väggen till semifinal.  Men där blev det stopp. Yngstingen Backvall kan nämligen spela tennis., riktig tennis, och vann klart. Dator-Erik mötte Hårbandet och stångade pannan blodig. Ryktet går att det var nubb i hårbandet.

Finalen kunde aldrig färdigspelas tyvärr. Vid hälsningsproceduren knäcktes ett ben i Yngstingens hand och efter ett tag var han tvungen att ge upp.

Giganten i ettan, Hårbandet Carlsson, är vår värdige mästare även i år!

Grattis Mats!

Epilog

Texten här ovan kan ge intryck av att Eder Mellankagge inte gillar Väggspelare. Det är i så fall helt riktigt. Eder förlorar nämligen alltid mot dessa oftast snabbrörliga bolltrollare. I en epilog måste han dock erkänna att de gör sitt jobb skickligt och att han själv inte är i närheten av kunna spela så. Upprättelse för väggar alltså!

Sedan var det det här med att Kronoberg inte är vilken tennisklubb som helst. Undan för undan skalas det speciella med oss av. Nu håller också Cosy Corner på att upplösas. Få har idag ro att inte bara vara hemmifrån för att spela tennis i två timmer utan också sitta och prata skit efteråt. När inte ens drickahandlarn och tipsombudet själv kommer blir det riktigt torftigt. Eder Mellankagge kommer tillbaka till den här frågan på det nya året.

Fortfarande ses vi dock på den här festen och Sjökaptens härliga skinkmacka med must är vi många som har skäl att tacka för. Traditionen med Augustidubbeln håller vi också igång ehuru utan resultatnoteringar. Vi är faktiskt fortfarande lite speciella och det är ju faktiskt ni som är här som avgör hur vi ska ha det i framtiden. Även en tradition som Kronoberg måste anpassa sig medlemmarnas förutsättningar. Men nog är det härligt att träffas på det här viset.

Med dessa få och inte särskilt kloka ord ber Eder Mellankagge att tacka för sig. Först ska vi dock hälsa årets nyingar välkomna: Raketen Palmhag och Sänket Stangvik.

Vi fäller också en tår för de som lämnat oss:  Superväggen och vice ordförande Hjalmar, Kjesaren av Norge, Generalsekreterare Dator-Erik, knälösa Rollex och Alpinisten Genberg.

Och så allvarsorden på slutet: Tack gruppledarna, Bollkalle.org, Tabellnisse Jakobsson, Klubbmästare Sjökapten och alla ni andra som deltar!

Mellankaggen tecknade

 

 Kommentarer är stängt.